Рецепти

Шоколадово веган брауни

Рецепта за шоколадово веган брауни

Кой каза, че не можем да закусваме с шоколад? Или да обядваме с брауни? Нека да е за десерт!

Здравословната, домашно приготвена храна не може да се сравни с тази от магазините, която неминуемо съдържа консерванти, оцветители и подобрители.

Затова ви предлагаме отличен десерт, без глутен и без животински продукти, който се приготвя лесно и бързо и съдържа полезни за здравето съставки.

Необходими продукти:

Начин на приготвяне на шоколадовото брауни:

Смесете в купа разтопеното масло, захарта, ванилията, бадемовото мляко, какаото, содата и бакпулвера. Добавете брашното. Изпечете във фурна на 190°С за 50 минути. Сервирайте с глазура.

Необходими продукти за веган глазурата:

  • 1 1/2 ч.ч. пудра захар
  • 2 с.л. размекнато веган масло
  • 1 ч.л. ванилия
  • 2 с.л. бадемово мляко (или повече, ако е прекалено гъста)

Разбийте с миксер до получаване на пухкава маса.

Тази рецепта е подходяща за вегани и хора с непоносимост към глутен (използвайте брашно без глутен).

Да ви е сладко!

Още веган и здравословни рецепти ще откриете в блога на Biobazar.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.