Рецепта за шоколадово веган брауни
Кой каза, че не можем да закусваме с шоколад? Или да обядваме с брауни? Нека да е за десерт!
Здравословната, домашно приготвена храна не може да се сравни с тази от магазините, която неминуемо съдържа консерванти, оцветители и подобрители.
Затова ви предлагаме отличен десерт, без глутен и без животински продукти, който се приготвя лесно и бързо и съдържа полезни за здравето съставки.
Необходими продукти:
- 3/4 ч.ч. размекнато веган масло
- 1 ч.ч. тръстикова захар
- 1 ч.л. екстракт от ванилия
- 1 ч.ч. бадемово мляко
- 3/4 ч.ч. какао на прах
- 1 с.л. сода бикарбонат
- 1 1/2 с.л. бакпулвер
- 2 ч.ч. безглутеново брашно
Начин на приготвяне на шоколадовото брауни:
Смесете в купа разтопеното масло, захарта, ванилията, бадемовото мляко, какаото, содата и бакпулвера. Добавете брашното. Изпечете във фурна на 190°С за 50 минути. Сервирайте с глазура.
Необходими продукти за веган глазурата:
- 1 1/2 ч.ч. пудра захар
- 2 с.л. размекнато веган масло
- 1 ч.л. ванилия
- 2 с.л. бадемово мляко (или повече, ако е прекалено гъста)
Разбийте с миксер до получаване на пухкава маса.
Тази рецепта е подходяща за вегани и хора с непоносимост към глутен (използвайте брашно без глутен).
Да ви е сладко!
Още веган и здравословни рецепти ще откриете в блога на Biobazar.bg.