Това е една здравословна рецепта с какао за сурови какаови бонбони с плодове и ядки!
За да приготвите тези сурови какаови бонбони са Ви необходими:
- 1 чаша фурми
- ¼ чаша кокосово масло
- ¼ чаша мед (или стевия)
- ½ ч.л. кардамон на прах
- ¼ ч.л. канела
- щипка хималайска сол
- 1 ч.л. ванилия
- ½ чаша кокосови стърготини
- ½ чаша сурово какао на прах
- ¾ чаша нарязани накиснати предварително ядки (бадеми, орехи и пекан)
- ¼ ч.чаша сушени плодове (стафиди, череши и червени боровинки)
Ето как се приготвят нашите сурови какаови бонбони:
- Поставете фурмите в кухненски робот и ги пасирайте на висока степен за 10 секунди.
- Добавете кокосовото масло, кардамонът, канелата, морската сол и ванилията и пуснете робота за още 10-20 секунди, докато съставките се смесят напълно.
- Добавете кокоса и какаото на прах и включете робота за още 10 секунди.
- Прехвърлете сместа в голяма купа, добавете нарязаните ядки и сушените плодове и разбъркайте добре
Използвайте лъжица за сладолед или обикновена лъжица, за да поставите бонбоните върху покрита с пергаментова хартия чиния или тава. Охладете поне за 30 минути.
Добър апетит!
Интересни факти за какаото
Ацтеките са дали на какаото наименованието „yollotleztli,“ което означава „кръв от сърцето”. Вероятно още тогава са знаели за благоприятните ефекти от консумацията на какао за сърцето, за които днес е известно, че се изразяват в стимулиране на сърдечно-съдовата система.