
Необходими продукти за безглутенови палачинки:
3 големи яйца
¾ ч.ч. бадемово или оризово мляко
½ с.л. пресен лимонов сок
1 ч.л. екстракт от ванилия
½ ч.ч. кокосово брашно
½ ч.л. бакпулвер
½ ч.л. сода бикарбонат без алуминий
щипка химайска сол
¼ ч.ч. счукани орехи
¼ ч.ч. кокосово масло (за намазване на тигана)
½ ч.ч. брашно от тапиока
1 ч.л. канела на прах
боровинки,банани или ягоди за украса
Как да приготвите безглутенови палачинки?
В голяма купа разбийте яйцата и прибавете бадемовото/оризовото мляко, като разбъркате добре.
В отделен съд смесете кокосовото брашно, канелата, бакпулвера, содата бикарбонат, солта, орехите и брашното от тапиока.
Прибавете сухите съставки към яйцата и бадемовото мляко, но постепенно, като през това време разбърквате, за да се получи гладка и хомогенна смес.
Намажете тигана с кокосово масло и когато е добре нагорещен, изсипете малка част от сместа, за да се получи кръгче с размер около 5 см.
За да обърнете на другата страна, трябва да са се появили леки мехурчета по повърхността. Обикновено са необходими по 2-3 минути за всяка страна на палачинката.
Ако е нужно, намазвайте с кокосово масло след всяка палачинка.
Можете да гарнирате с боровинки, ягоди, банани, течен шоколад, мед или сладолед! Добър апетит!