Рецепти

Безглутенови палачинки

Безглутенови палачинки
Безглутенови палачинкиОбичате палачинки, но сте изключили млякото и глутена от менюто си! Тук ще Ви представим рецепта за безглутенови палачинки, която не съдържа захар, брашно и мляко. С такава закуска няма да имате угризения за броя на изядените палачинки. Приготвят се лесно и децата ги обожават! Няма да се притеснявате, че поглъщат големи количества тестени и захарни изделия.

Необходими продукти за безглутенови палачинки:

3 големи яйца 

¾ ч.ч. бадемово или оризово мляко

½ с.л. пресен лимонов сок

1 ч.л. екстракт от ванилия

½ ч.ч. кокосово брашно

½ ч.л. бакпулвер

½ ч.л. сода бикарбонат без алуминий

щипка химайска сол

¼ ч.ч. счукани орехи

¼ ч.ч. кокосово масло (за намазване на тигана)

½ ч.ч. брашно от тапиока

1 ч.л. канела на прах

боровинки,банани или ягоди за украса

Как да приготвите безглутенови палачинки?

В голяма купа разбийте яйцата и прибавете бадемовото/оризовото мляко, като разбъркате добре.

В отделен съд смесете кокосовото брашно, канелата, бакпулвера, содата бикарбонат, солта, орехите и брашното от тапиока.

Прибавете сухите съставки към яйцата и бадемовото мляко, но постепенно, като през това време разбърквате, за да се получи гладка и хомогенна смес.

Намажете тигана с кокосово масло и когато е добре нагорещен, изсипете малка част от сместа, за да се получи кръгче с размер около 5 см.

За да обърнете на другата страна, трябва да са се появили леки мехурчета по повърхността. Обикновено са необходими по 2-3 минути за всяка страна на палачинката.

Ако е нужно, намазвайте с кокосово масло след всяка палачинка.

Можете да гарнирате с боровинки, ягоди, банани, течен шоколад, мед или сладолед! Добър апетит!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.